Hodnocení investičního záměru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá komplexním vyhodnocením investice společnosti, týkající se nákupu stavebních strojů. Výpočty jsou prováděny na teoretickém základě, položeném v úvodu práce. Pro hodnocení efektivity investice jsou použity statické i dynamické metody, spolu s analýzou citlivosti jednotlivých rizikových faktorů. Pravděpodobnost možných scénářů je pak určena pomocí simulace Monte Carlo. V závěru práce je uvedeno vlastní doporučení, zda projekt lze realizovat.
This master’s thesis deals with a comprehensive evaluation of the company's investment related to the purchase of construction machinery. All calculations are performed according to the theoretical basis introduced in the beginning. To evaluate the effectiveness of the investment, static and dynamic methods are used, together with the sensitivity analysis of individual risk factors. The probability of possible scenarios is determined using a Monte Carlo simulation. To conclude, recommendations whether the project should be implemented is given.
Description
Citation
KOŠTUR, P. Hodnocení investičního záměru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-09
Defence
Otázky vedoucího: odpovězeno Otázky oponenta: nejsou Ing. Heralecký - Jaký je rozdíl mezi úrokem a úrokovou sazbou? odpovězeno prof. Kocmanová - V čem jste modeloval Monte Carlo? odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO