Koncept strategického rozvoje malého rodinného vinařství

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Hlavním předmětem této práce je vytvoření střednědobého a dlouhodobého strategického konceptu pro rodinné Vinařství Válka. Práce se také zaměřuje na rozvoj rodinné společnosti a to s ohledem na marketing, konkrétně pak marketing značky a její budování, agroturismus a jeho možnosti rozvoje, budování a nastavení správného obchodního modelu a celkové plánování a rozvoj Vinařství Válka. Druhá kapitola je zaměřena na teoretická východiska pro další kapitoly. Ve třetí kapitole najdeme kompletní analýzu společnosti od obecného prostředí, přes specifika pro vinařský trh, až po konkrétní ukazatele rodinného Vinařství Válka. V poslední kapitole najdeme závěrečné zhodnocení a vlastní návrhy jako koncept plánu, možnosti budování v oblasti agroturismu a výroby společně s ekonomickým zhodnocením a akčním plánem k jednotlivým návrhům.
The main subject of this work is the creation of a medium and long-term strategic concept for the family Valka Winery. The work also focuses on the development of the family company with regard to marketing, specifically brand marketing and its building, agritourism and its development opportunities, building and setting up the right business model and the overall planning and building of Valka Winery. The second chapter focuses on the theoretical basis for other chapters. In the third chapter is a complete analysis of company from the general environment, through the specifics of the wine market, to specific preachers of the family Winery War. In the last chapter we will find the final evaluation and own proposals as a concept of the plan, the possibility agritourism and products developement. At the end is economic evaluation and action plan for individual proposals.
Description
Citation
VÁLKA, V. Koncept strategického rozvoje malého rodinného vinařství [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Kateřina Fojtů, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-09
Defence
Otázky vedoucího práce: odpovězeno Otázky oponenta: odpovězeno Ing. Bočková: Myslíte, že dlouhodobě stagnující poptávka je v situaci, kdy mladá generace je z populačně slabých ročníků, ekonomicky příznivý jev ? - odpovězeno Ing. Bočková: Jak jste predikoval tržby na měsíce červen až říjen ? - odpovězeno doc. Brychta: U subjektů chybí lepší specifikace. Co rozumíte pojmem ,,slušný bar či restaurace" (str. 137 diplomové práce) ? - odpovězeno Ing. Pěta: Počítal jste v práci pesimistickou variantu Vašeho projektu ? - odpovězeno ing. Pěta: Při dodávkách do vinoték využíváte BAG-IN-BOX nebo KEG sudy ? - odpovězeno Ing. Fojtů: Proč si myslíte, že je tak těžké vstoupit na zahraniční trh ? - odpovězeno Ing. Fojtů: Který trh, ať už evropský či světový, je z pohledu vína nejbližší tomu českému trhu ? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO