Analýza falzifikátů otisků prstů vytvořených z vyleptané formy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá analýzou falzifikátů otisků prstů vzniklých z formy vytvořené leptáním. Nejdříve bude vytvořena forma pomocí metody leptání používané při tvorbě plošných spojů. Ta se použije k výrobě falzifikátu z tekutého latexu a ten bude následně nasnímán. Tento snímek je porovnán se svou předlohou. Pro analýzu vytvořených snímků bude navržen a implementován algoritmus, který bude na vytvořené databázi snímků otestován a porovnán s výsledky již existujících algoritmů. Navržený algoritmus páruje markanty do dvojic a snaží se v druhém snímku najít dvojici markantů, se kterými je podobná. Vytvořené falzifikáty dosahovaly nízkých kvalit a otisk se na ně nepřenesl dostatečně detailně.
This work aims to analyse fingerprint spoofs from mold created by etching. Mold will be created using the technique used to create printed circuit board. After that spoof will be cast using liquid latex and then scanned. Created spoofs will then be compared to their original image. Algorithm to evaluate these spoofs is designed and implemented. The algorithm works by comparing pairs of minutiae from each fingerprint if they are similar. This alghoritm will be tested on database of fingerprint spoofs and the results will be compared to existing software results. Spoofs created by this technique had poor quality and minutiae did not match the original fingerprint.
Description
Citation
TILGNER, J. Analýza falzifikátů otisků prstů vytvořených z vyleptané formy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Mgr. Kamil Malinka, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-09
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Byly vyzkoušeny a nasnímány i falzifikáty z jiných materiálů? Proč jsou hodnoceny pouze latexové falzifikáty? Lze výsledné skóre vlastního nástroje přepočívat na hodnocení z nástrojů FiQiVi nebo NFIQ (hodnotící kvalitu snímků)? Jaký je přínos vaší metody tvorby falzifikátů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO