Sběr senzorových dat do cloudu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Primárnym účelom tejto práce je zber dát z vybraných senzorov do vzdialeného Cloudu prostredníctvom platformy STM32MP1. V prvej časti práce je popísaná teória ohľadom možností zberu dát, ich kryptografického zabezpečenia a funkcie daného mikrokontroléra. V druhej časti je navrhnuté a implementované vhodné softvérové riešenie pre efektívne a bezpečné zbieranie dát z vybraných senzorov. Na koniec sú vyhodnotené vlastnosti riešenia, čo zahrňuje i rýchlosť kryptografického podpisovania v reálnej aplikácií.
The primary objective of this thesis is data collection from selected sensors to a remote Cloud with the use of STM32MP1. The first part of this thesis includes theory about data collection options, their cryptographic security and functions of the given microcontroller. The second part is about design and implementation of proper software solution for effective and secure data collection from specific sensors. A thorough assessment of this particular solution is described in the last part, which includes cryptographic signing performance in a real world application.
Description
Citation
ZÁHORSKÝ, M. Sběr senzorových dat do cloudu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Libor Polčák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-08
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Proč jste si vybral řešení sběru dat pomocí dané (použité) platformy? Bylo použité nějaké zabezpečení při cloudové komunikaci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO