SNMP agent pro IoT zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem práce je vytvořit SNMP agenta pro monitorování IoT zařízení. Jelikož většina IoT zařízení nepodporuje protokol SNMP, chceme implementovat SNMP agenta, který bude shromažďovat informace o zařízeních a zapisovat shromážděná data na hodnoty proměnných v databázi MIB. Postup bude demonstrován na zařízeních D-Link, a právě dveřním senzoru a signálním zařízení, které komunikují s adaptérem přes rádiový signál Z-Wave.
The aim of this work is to create a SNMP agent for monitoring IoT devices. Because most IoT devices do not support SNMP, we want to implement a SNMP agent that will collect device information and write the collected data to the values of the variables in the MIB. The procedure will be demonstrated on D-Link devices, as a door sensor and signaling device that communicate with the adapter via the Z-Wave radio signal.
Description
Citation
POLISHCHUK, K. SNMP agent pro IoT zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Michal Hradiš, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-10
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Proč je pro implementaci zvolen jazyk C a ne Perl, který je přímo integrován do net-snmp balíčku a mohl by řešit zároveň i parsing log událostí? Proč je pro on/off hodnoty senzoru zvolen datový typ string a ne integer, který se lépe testuje/zpracovává na NMS?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO