Matematický model kvadrokoptéry

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je vytvoření matematického modelu kvadrokoptéry a jeho následná simulace v prostředí MATLAB a Simulink. Dále se bude zabývat návrhem a implementací autonomního řídícího systému pomocí něhož budeme provádět letové testy ve dvou letových konfiguracích. Tyto konfigurace budou s jedním nebo se dvěma motory vpředu stroje. Podíváme se také na výpočetní náročnost tohoto modelu a možnosti dalšího rozšíření.
The aim of the bachelor thesis is to create a mathematical model of a quadcopter and its subsequent simulation in MATLAB and Simulink environment. It will also deal with a design and implementation of an autonomous control system with which we will perform flight tests in two flight configurations. These configurations will be with one or two engines in front of vehicle. We will also look at the computational complexity of this model and the possibilities of further expansion.
Description
Citation
GAJDOŠÍK, M. Matematický model kvadrokoptéry [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (místopředseda) Ing. Matěj Grégr, Ph.D. (člen) Ing. Michal Hradiš, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Kekely, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E. Otázky u obhajoby: Mohl byste prezentovat vytvořený model (s a bez řízení)? Proč jste se rozhodl model v C++ vygenerovat automaticky? Jaké nástroje jste k tomu použil? Jaké vlastnosti by měl podle Vás mít model v C++? Hodí se automaticky vygenerovaný model, který jste vytvořil pro nasazení ve vestavěných systémech? Sestavoval jste matematický model sám? Jak jste model sestavil? Jak otočíte kvadrokoptérou na místě? Proč jste nekomunikoval s vedoucím/oponentem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO