Konstrukce frézky pro velkoplošné frézování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cieľom prace je návrh a konštrukcia veľkoplošnej CNC frézky pre obrábanie veľkých dosiek z polypropylénu. V prvej časti je definovaný CNC stroj, pokračuje rešerše na rozdelenia typov frézovacích strojov a dostupnosti strojov na trhu. V praktická časť je zameraná na návrh a konštrukciu CNC frézky vrátane vytvorenia výkresovej dokumentácie.
The subject of bachelor thesis is to design and construction of a large-area CNC milling machine for machining large polypropylene boards. First part defines the CNC machine, types of milling machines and the availability of machines on the market. The practical part is focused on the design and construction of a CNC milling machine, including the creation of drawing documentation.
Description
Citation
ĎUROVEC, M. Konstrukce frézky pro velkoplošné frézování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (předseda) doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Pavlík, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Tůma, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Marada, Ph.D. (člen) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-13
Defence
Prezentace: - Cíle práce - CNC stroj - CNC router, upínání - Výběr konstrukce - Lineární vedení - Pohonný mechanismus na ose X a Y - Pohonný mechanismus na ose Z - Přítlačný mechanismus - Obráběcí nástroj - Celkové rozložení konstrukce Student seznámil členy komise s výsledky své práce a odpověděl na všechny otázky oponenta. Otázky členů komise: - Proč není na výkrese uveden název součásti? - Proč používáte šrouby M4? - Jakým způsobem zlepšit pevnost šroubového spoje v tenkých profilech? - Jaký je výkon vřetene na vašem zařízení? - Jak zamezíte kroucení profilů při sváření a jaké očekáváte přesnosti sváření? Student odpověděl na otázky členů komise s drobnými nejasnostmi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO