Jeřábová kladnice - nosnost 25 t

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Jeřábová kladnice je spodní část kladkostroje. Je navržena tak, aby splnila funkci nosnosti 25 000 kg a zároveň byla bezpečná a co nejlehčí. V práci je popsán princip kladkostroje. Zvoleno je konstrukční řešení, ve kterém se navíjí dvě lana na buben. Ve výpočtové části je navržen převod kladkostroje, dále jsou popsány a vypočteny součásti kladnice, pomocí základních pevnostních výpočtů. V příloze je výkres sestavy a důležitých detailů.
The crane block is the lower part of the hoist. It is designed to fulfill a load capacity of 25,000 kg, while being safe and as light as possible. The work describes the principle of the hoist. A design solution is chosen in which two ropes are wound on a drum. The calculation of the hoist is in the calculation part, the components of the hoist are further described and calculated, using basic strength calculations. Attached is a drawing of the assembly and important details.
Description
Citation
ŠANCA, K. Jeřábová kladnice - nosnost 25 t [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Pokorný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zbyněk Studený, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) Ing. Kateřina Mouralová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-13
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Připomínky k formální stránce práce, vztah pro výpočet Archimédova kladkostroje částečně zodpovězeno 2. Výpočet tloušťky stěny bubnu, z jakého důvodu došlo k takovému navýšení. částečně zodpovězeno 3. Dal by se pevnostní výpočet provést v programu Inventor? částečně zodpovězeno 4. Připomínky a následná diskuze k průběhu momentu na nosníku částečně zodpovězeno 5. Připomínky k názvosloví strojních součástí částečně zodpovězeno Otázky členů komise byly částečně zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO