Infrastruktura pro elektromobilitu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou nabíjení elektromobilů, do níž spadá množství dílčích otázek. Poskytuje přehled o současných technických řešeních nabíjecích stanic, konektorů, komunikace vozidlo – nabíječka v průběhu nabíjení a s tím související finanční náročnosti nabíjení. Přitom zohledňuje potřebu velkých množství elektrické energie z majoritně obnovitelných zdrojů, což v této práci reflektují bateriová uložiště. Posledním bodem je porovnání současných elektrovozidel zejména dle kapacity baterie, ceny a dojezdu. Celá práce je primárně vztažena na území České republiky.
This thesis deals with the issue of charging electric vehicles, including a number of sub-questions. It provides an overview of current charging stations, connectors, communication between vehicle and charger during charging and of the resulting price for charging. It also takes into account the need for large amounts of energy mostly from renewable sources, coupled with battery storage facilities. The last point is a comparison of current electric vehicles mainly by battery capacity, price and range. The whole thesis is primarily related to the territory of the Czech Republic.
Description
Citation
SMUTKOVÁ, K. Infrastruktura pro elektromobilitu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lubomír Klimeš, Ph.D. (místopředseda) Ing. David Svída, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Prokop, Ph.D. (člen) Ing. Michal Janoušek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Studentka seznámila zkušební komisi s průběhem řešení, výsledky a závěry své závěrečné práce. V návaznosti na posudek oponenta zodpovídala následující otázky oponenta: 1) V práci je uvedeno, že se v současnosti sledují pouze emise vycházející z výfuku vozidla. Kde na/ve vozidle vznikají další škodlivé látky a emise? (pro vozidlo se spalovacím motorem i elektrickým pohonem) Hodnocení odpovědi: zodpovězeno Dále byly členy komise studentu položeny následující otázky: 2) Jmenujte nevýhody uvedených nabíjecích konektorů. Je možné sjednocení nabíjecích konektorů, jako například u mobilních telefonů? Hodnocení odpovědi: zodpovězeno 3) Kolik vodičů obsahují konektory? Hodnocení odpovědi: částečně zodpovězeno 4) Jaká je cena za ujetý kilometr ve srovnání se spalovacím motorem? Nezaznamenala jste tendence zdanit elektromobilitu? Hodnocení odpovědi: zodpovězeno 5) Jaké existují podpory pro majitele elektromobilů? Hodnocení odpovědi: částečně zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO