Výroba gastronomického zariadenia z koróziivzdornej ocele

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalárska práca sa zaoberá koróziou, koróziivzdornými oceľami a povrchovými úpravami ocelí, ktoré zabraňujú koróznemu rozrušeniu materiálu. Ďalej je v práci riešený návrh výroby nerotačnej súčasti s prírubou z austenitickej nerezovej ocele X5CrNi 18-10. Na tabuľových nožniciach sa vystrihne prístrih. Technológiou hlbokého ťahania je prístrih vytvarovaný do požadovaného tvaru na lise CYS 320 a neskôr sa obstrihne príruba na lise LEXN 100 C. Ekonomické zhodnotenie výroby je stanovené na modelovú situáciu 100 000 ks/rok.
The bachelor thesis seals with corrosion, stainless steels and surface treatments of steels, which prevent corrosive disruption of the material. Furthermore, the work deals with the design of the production of non-rotating component with a flange made of austenitic stainless steel X5CrNi 18-10. A blank is cut out on sheet shears. A blank is formed into the desire shape on a CYS 320 press by deep drawing technology, and later a flange is cut on LEXN 100 C press. The economic evaluation of production is set at a model situation of 100 000 pcs/year.
Description
Citation
MACKOVÁ, I. Výroba gastronomického zariadenia z koróziivzdornej ocele [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Anton Humár, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Slaný, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Jaroš, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Maixner, MBA (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1.Prečo je potrebné pri technológii sústruženia zaoberať sa viac lámačom triesky ako pri frézovaní ? zodpovězeno 2.Podľa čoho sa volia rádiusy na súčasti pri tvárnení ? zodpovězeno 3.Ako by ste zisťovali parametre ťažnosti materiálu ? zodpovězeno 4.K čomu slúži smaltovanie materiálu ? částečně zodpovězeno Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO