Nové přístupy v úloze kolportéra novin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se věnuje úloze kolportéra novin s marketingem. V úvodu práce je uveden základní model úlohy kolportéra novin a jsou diskutovány různé modifikace základní úlohy. V další části je základní model rozšířen přidáním marketingu. V úloze s marketingem je ukázáno nalezení optimálního řešení pro aditivní a multiplikativní podobu poptávky a jsou ukázány výsledky pro jeden vybraný modelový příklad. Reálné aplikace modelu s marketingem jsou poté popsány v závěrečné části celé práce, kde jsou pro některé z aplikací také graficky ukázány efekty marketingu na reálných trzích.
This bachelor thesis focuses on the newsvendor problem with marketing. The first part deals with basic newsvendor problem and various modifications of the basic problem are discussed. In the following part the basic problem is modified by adding marketing and then the process of finding the optimal solution for an additive and mupliplicative form of demand is demonstrated. In this part the result for chosen model of additive case of demand is also presented. Real life applications of the newsvendor problem with marketing are then described at the end of the thesis. For some of these applications the impacts of marketing on real life markets are demonstrated.
Description
Citation
KUČERA, J. Nové přístupy v úloze kolportéra novin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
doc. RNDr. Miroslav Kureš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Šremr, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Rudolf Hlavička, CSc. (člen) RNDr. Karel Mikulášek, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Zdeněk Opluštil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
dotazy oponenta zodpovězeny kde bral příklady využití - zodpovězeno dodatečné dotazy k prezentaci - zodpovězeny
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO