Matematické modely dopravních úloh

Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá pojmem stochastická dominance a jeho aplikací v optimalizaci dopravních úloh. Cílem práce je položit základy pro nadefinování pojmu, popsání jeho hlavních vlastností a vysvětlení tohoto pojmu na jednoduchých příkladech. Dalším cílem je aplikovat poznatky o stochastické dominanci na síťové úlohy rozšířené o prvek náhody ve formě náhodné ceny přepravy. U příkladů uvedených v této práci je také nalezené řešení a kód pro programovací jazyk GAMS.
This bachelor's thesis deals with stochastic dominance. The goal is to lay the foundations for defining stochastic dominance, to describe its properties and to explain this term on simple examples. Another goal is to apply this term to network problems with random transport price. Examples in this thesis also contain solutions and code to find these solutions written in GAMS language.
Description
Citation
BRZOBOHATÝ, J. Matematické modely dopravních úloh [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Miroslav Doupovec, CSc., dr. h. c. (předseda) doc. Mgr. Petr Vašík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Josef Bednář, Ph.D. (člen) RNDr. Radovan Potůček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Štarha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Student prostřednictvím své prezentace seznámil členy komise se svojí bakalářskou prací na téma Matematické modely dopravních úloh. Student odpovídal na otázky doc.Mgr. Petra Vašíka, Ph.D. týkající se obsahu optimalizačních metod v práci. Student tyto otázky zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO