Vliv procesních parametrů zařízení Cyclone na kvalitu keramických skořepin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce obsahuje úvod do problematiky sušení skořepin, jeho monitorování a vlivu na vlastnosti skořepin. V práci je experimentováno se zařízením Cyclone, které je dále popsáno. Je zkoumán proces sušení skořepin v zařízení a jsou prováděny experimenty rozšiřující pochopení funkcí a parametrů procesu rychlého sušení. Jsou prováděny experimenty srovnávající průběhy sušení při konkrétních nastaveních zařízení Cyclone a při běžném sušení v klimatizované místnosti. Také jsou srovnávány mechanické vlastnosti běžně sušených skořepin a skořepin vyráběných v zařízení Cyclone. Byl ověřen pozitivní vliv zařízení na výslednou pevnost skořepin i pozitivní vliv na rychlost sušení.
Diploma thesis contains introduction into shell drying, its monitoring and influence on shell properties. The thesis works with the Cyclone machine described further. The shell drying process in the machine and experiments are carried out broadening understanding of functions and parameters of rapid drying process. Experiments comparing courses of drying under respective settings of Cyclone and under common drying in air-conditioned room are carried out. Also mechanical properties of commonly dried shells and shells made by the Cyclone machines are compared. The positive effect of the machine on the ultimate strenght of dried shells and positive effect on the drying speed has been confirmed.
Description
Citation
LEDERER, V. Vliv procesních parametrů zařízení Cyclone na kvalitu keramických skořepin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Slévárenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Horáček, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaromír Roučka, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Antonín Záděra, Ph.D. (člen) doc. Ing. Libor Čamek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (člen) Ing. Martin Dulava, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Student Vojtěch Lederer svou prezentací seznámil zkušební komisi s obsahem práce. Práce byla přednesena ve stanoveném čase. Po prezentaci a přečtení posudků práce byl student vyzván k zodpovězení otázek oponenta, které podrobně zodpověděl. K práci byly vzneseny připomínky a následující otázky: Jak je definována metodika rychlosti sušení? zodpovězeno Upravovali se nějakým způsobem povrchy vzorečků před měřením ohybu? zodpovězeno Z čeho je složená keramická suspenze a jakými způsoby ji lze gelovat? zodpovězeno Jaké se sledují parametry sušících místností? zodpovězeno Jaké používáte posypové materiály? zodpovězeno Jaká je souvislost mezi sušením a mezí pevnosti skořepiny? zodpovězeno Jaké jsou limity rychlosti sušení? zodpovězeno Jaké jsou dvě důležité typy pevnosti u skořepin? zodpovězeno Jsou nějaké průmyslové aplikace tohoto systému? zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO