Dílčí okruhy nízkonákladové automatizace budovy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je automatizace budovy, ve které jsou jednotlivé okruhy řízeny pomocí jednodeskového počítače Arduino a celý systém řízení je ovládán pomocí mobilního telefonu. V teoretické části je popsán jednodeskový počítač Arduino, jeho části, funkce, možnosti jeho použití a komunikace s ním. V praktické části jsou jednotlivé okruhy popsány, realizovány a je vytvořen funkční model domu, který prakticky demonstruje průběh řízení jednotlivých okruhů simultánně, s možností ovládat a ovlivňovat chování celého systému pomocí mobilním telefonu.
The goal of this thesis is a building automation in which the circuits are controlled by a single-board computer Arduino and the entire system is operated by a mobile phone. The theoretical part describes a single-board computer Arduino, its parts, functions, capabilities and communication with it. In the practical part, the controlled circuits are described, implemented and a functional model of a house is created. The model of the house practically demonstrates behavior of the controlled circuits simultaneously with a possibility to manage and influence the system using a mobile phone.
Description
Citation
HOLOUBEK, L. Dílčí okruhy nízkonákladové automatizace budovy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. RNDr. Ing. Miloš Šeda, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Roman Šenkeřík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Roupec, Ph.D. (člen) prof. Ing. Dagmar Janáčová, CSc. (člen) prof. Ing. Vladimír Vašek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Student odprezenoval hlavní výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta. Otázky komise: Senzor pro schránku. Náklady na řešení. Inspirace stávajícími řešeními.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO