Porovnání vlastností senzorového a bezsenzorového řízení 3 fázového BLDC motoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předkládaná diplomová práce se zaměřuje na porovnání senzorového a bezsenzorového řízení 3fázového BLDC motoru. Tato práce byla sestavena a konzultována s odborníky z firmy Honeywell, spol. s r. o. a NXP Semiconductors Czech republic, s. r. o. Rešeršní část popisuje princip fungování BLDC motoru a také jednotlivé způsoby řízení. V praktické části je testována senzorová a bezsenzorová aplikace poskytnutá firmou NXP. Vzhledem k poskytnutým aplikacím je k práci navíc přiložen i stavový automat pro bezsenzorové řízení na základě původní bezsenzorové aplikace od firmy NXP. Závěr obsahuje zhodnocení spolupráce s firmou NXP a zamyšlení se nad možnou budoucí spoluprací.
The diploma thesis is focused on comparison of sensored and sensorless control of 3phase BLDC motor. This diploma thesis was compiled with engineers from Honeywell, spol. s r. o. and NXP Semiconductors comapny. Theoretical part of the diploma thesis is describing princip of function BLDC motor and different methods of control. The testing of NXP sensored and sensorless application is done in the practical part. Regarding to the fact, that applications were provided by NXP, furthemore the diploma thesis additionally contains a state machine using sensorless application from NXP. Finally, the author is evaluating a cooperation with NXP company and he thinks about next possible cooperation.
Description
Citation
DRÁPAL, M. Porovnání vlastností senzorového a bezsenzorového řízení 3 fázového BLDC motoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. RNDr. Ing. Miloš Šeda, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Roman Šenkeřík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Roupec, Ph.D. (člen) prof. Ing. Dagmar Janáčová, CSc. (člen) prof. Ing. Vladimír Vašek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Student odprezenoval hlavní výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta a dodatečné otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO