Design kočárku na elektrický pohon

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá designem kočárku na elektrický pohon. Na základě designérské a technické analýzy je navržen alternativní městský dopravní prostředek, který umožňuje rodiči s dítětem nezávislý a rychlý pohyb po městě. Pro využití daného produktu je klíčové zavedení systému uspořádání ulic s vyhrazenými komunikacemi pro prostředky mikromobility. Koncept navrženého produktu využívá moderní technologie. Benefitem navrženého konceptu je možnost jízdy v městském prostředí i jako s klasickým elektrickým skútrem.
This master´s thesis deals with a design of an electric stroller. This alternative means of transport for a parent and a child was designed based on a design and technical analysis. This product allows independent and fast movement in the city. Using the product requires an introduction of a new arrangement of streets, with designated communications for micromobility. Modern technologies are used in the concept of the designed product. The advantage of the design concept is that the product can be used as a classic electric scooter.
Description
Citation
KOLUCHOVÁ, P. Design kočárku na elektrický pohon [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
prof. Ing. Martin Hartl, Ph.D. (předseda) doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (místopředseda) Mgr. Michal Trávníček (člen) doc. MgA. Martin Surman, ArtD. (člen) PhDr. Dagmar Koudelková (člen) Mgr.A Martin Tvarůžek (člen) prof. akad. soch. Peter Paliatka, ArtD. (člen) Ing. Petr Siebert (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a zodpověděla dotazy. Otázky oponenta: 1. Provoz v zimě by byl komplikovaný, neuvažovala jste o větších kolečkách? ZODPOVĚZENO Otázky komise: 1. prof. Paliatka - Jakým způsobem se otáčí kola, jak se zatáčí? ČÁSTEČNĚ ZODPOVĚZENO 2. prof. Paliatka - Dítě je umístěno v nárazové zóně, tento produkt by pravděpodobně nebyl certifikován. ČÁSTEČNĚ ZODPOVĚZENO 3. doc. Surman- Při najetí na nerovnosti by pro dítě nastalo bezpečnostní riziko. ČÁSTEČNĚ ZODPOVĚZENO
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO