Design univerzálního hasičského robotu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tématem diplomové práce je konceptuální návrh hasičského robota. Práce ukazuje alternativní přístup k návrhu robota oproti současně dostupným řešením. Výsledným produktem je kvadrupedální robot, který může jak chodit, tak se i pohybovat na pásech. Robot je určený pro vnitřní i vnější hašení.
The topic of this master thesis is conceptual design of firefighting robot. The thesis shows alternative approach to designing robot in comparison with other current designs. The final product is quadrupedal robot, which can either walk or move on tracks. Robot is designed for indoor and outdoor firefighting.
Description
Citation
DLABAJA, Š. Design univerzálního hasičského robotu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
prof. Ing. Martin Hartl, Ph.D. (předseda) doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (místopředseda) Mgr. Michal Trávníček (člen) doc. MgA. Martin Surman, ArtD. (člen) PhDr. Dagmar Koudelková (člen) Mgr.A Martin Tvarůžek (člen) prof. akad. soch. Peter Paliatka, ArtD. (člen) Ing. Petr Siebert (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a zodpověděl dotazy. Otázky oponenta: 1. Jak je technicky řešena změna krokového pohybu na pásový posun? ZODPOVĚZENO 2. Jakým způsobem jsou chlazeny baterie v případě nehašení požáru? ZODPOVĚZENO 3. Neuvažoval jste o možnosti instalace více kamer a světel na robotu pro zajištění komplexnější informace o hašeném prostoru? ZODPOVĚZENO Otázky komise: 1. prof. Paliatka – Existují jiné alternativy použití robota? Animální vzhled by pro jiné účely nebyl na překážku? ZODPOVĚZENO 2. S jakou hasící směsí se počítá? ZODPOVĚZENO 3. Můžete popsat princip hasících granátů? Jak se budou vystřelovat? Jakou hmotnost má náboj? ZODPOVĚZENO
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO