Analýza lokálních struktur DNA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na popis a realizaci uživatelského rozhraní jako webové aplikace ve frameworku Vue.js pro analýzu lokálních struktur DNA. Lokální struktura se dá popsat jako alternativní struktura DNA, která vzniká ve specifické sekvenci DNA, která se vyskytuje v důležitých oblastech genomu. První část práce se skládá z teoretické části, která prozkoumává oblast výzkumu DNA a popisuje zvolené technologie. Druhá část práce se zabývá realizací a testováním uživatelského rozhraní na konkrétních sekvencích DNA.
This diploma thesis is focused on the description and implementation of the user interface for the analysis of local DNA structures as a web application in the Vue.js framework. The local structure can be described as an alternative DNA structure which arises in a specific DNA sequence that occurs in important regions of the genome. The first part of the thesis is theoretical and examines the field of DNA research and a description of selected technologies. The second part deals with the implementation and testing of the user interface on specific DNA sequences.
Description
Citation
KRATOCHVÍL, J. Analýza lokálních struktur DNA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
doc. Ing. Radomil Matoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zuzana Komínková Oplatková, Ph.D. (místopředseda) prof. RNDr. Ing. Jiří Šťastný, CSc. (člen) RNDr. Martin Kuba, Ph.D. (člen) prof. Ing. Miluše Vítečková, CSc. (člen) doc. Ing. Ivan Švarc, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Student obeznámil komisi s obsahem své DP. Následně byly zodpovězeny dotazy a připomínky oponenta DP. Posléze byly položeny dotazy: doc. Švarc: Probém 'špatných' dat doc. Matoušek a RNDr. Kuba: Připomínky k obrázkům
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO