Implementace součtového datového typu v C++

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zaobírá problematikou implementace součtového datového typu v jazyce C++. Nejprve navrhuje vlastní abstrakce pro manipulaci s posloupnostmi hodnot a typů, které následně umožňují vyjadřovat komplexní operace deklarativně. V průběhu implementace jsou prezentovány návrhové vzory obvyklé pro oblast metaprogramování. Implementace přichází s rozhodnutími odlišnými od referenční implementace. Pro manipulaci se součtovým typem jsou představeny dvě šablony funkce, lišící se sémantikou. Užití součtového typu je ukázano na příkladu konečného stavového automatu.
This work concerns the implementation of a sum data type in C++. First, custom abstractions to handle sequences of values and types are proposed, which later enable complex operations to be expressed declaratively. The implementation presents the design patterns common in metaprogramming. Design decisions different from the reference implementation were made. To manipulate the sum type, two function templates with different semantics are introduced. An example of using the sum type to represent a finite state machine is provided.
Description
Citation
NOVÁK, S. Implementace součtového datového typu v C++ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
doc. Ing. Radomil Matoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zuzana Komínková Oplatková, Ph.D. (místopředseda) prof. RNDr. Ing. Jiří Šťastný, CSc. (člen) RNDr. Martin Kuba, Ph.D. (člen) prof. Ing. Miluše Vítečková, CSc. (člen) doc. Ing. Ivan Švarc, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Student seznámil komisi s obsahem a cíli své DP. Následně reagoval na dotaz oponenta DP. Ze strany komise byly pozitivní připomínky. Další dotazy komise: doc. Oplatková: Programování v C++ doc. Švarc: Praktické využití práce ve firmě RNDr. Kuba: Nastínění jiných řešení
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO