Vývoj převodových ústrojí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřená na aktuální trendy v oblasti převodových ústrojí osobních automobilů. Cílem bylo zpracovat přehled jednotlivých koncepcí s ohledem na aktuální trendy. U každé koncepce je popsána její konstrukce a princip. Výpočtová část je zaměřená na výpočet základních parametrů dvoutoké převodovky.
This bachelor thesis is focused on current trends of passenger car transmissions. The goal was to compile an overview of individual concepts with regards to the current trends. For each concept, there is a description of its construction and principle. The practical part is focused on the calculation of the basic parameters of a dual clutch transmission.
Description
Citation
KOCMAN, F. Vývoj převodových ústrojí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (místopředseda) Ing. Kamil Řehák, Ph.D. (člen) Ing. Lubor Zháňal, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Prokop, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-15
Defence
Student seznámil odbornou komisi se svojí závěrečnou prací. Následovala část, kdy student odpovídal na následující otázky oponenta: Nastiňte další možné trendy vývoje převodových ústrojí určených pro pohony se spalovacími motory. - ZODPOVĚDĚL Popište aktuální vývojové trendy u převodových ústrojí určených pro elektromobily. - ZODPOVĚDĚL Popište následné klíčové kroky při konstrukčním návrhu převodového ústrojí, jež by vycházely z koncepčního návrhu, vytvořeného v rámci bakalářské práce. - ZODPOVĚDĚL Odbornou komisí byly dále položeny tyto otázky týkající se závěrečné práce: Jak jsou definovány jízdní odpory u automobilu? - ČÁSTEČNĚ ZODPOVĚDĚL Nakreslete a popište jednoduchou planetovou převodovku, uveďte její výhody a nevýhody. - ZODPOVĚDĚL Kolik převodových poměrů lze vyvodit jednoduchou planetovou převodovkou? - ČÁSTEČNĚ ZODPOVĚDĚL Jakým způsobem jsou ovládány spojky u dvoutokých převodovek? - ČÁSTEČNĚ ZODPOVĚDĚL Jaký druh pružiny je využit pro přítlak spojkového kotouče u manuální automobilní převodovky? Jaká je charakteristika této pružiny? - ZODPOVĚDĚL
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO