Náklady na nízkou jakost

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na oblasti nákladů na neshodné výrobky v průmyslovém podniku. Cílem práce je systémový rozbor současného stavu dané problematiky a návrh na vytvoření systému sledování nákladů na nízkou jakost ve výrobních procesech. V úvodní části práce je zpracován určitý náhled do managementu jakosti, přes který se dostávám až k řízení neshodných produktů, pomocí kterého jsem později mohla analyzovat nasbíraná data a vypracovat řešení. Následně proběhl rozbor firmy FRAENKISCHE CZ s.r.o. a analýza nákladů na nízkou jakost. Data z analýzy jsem zpracovala pomocí základních nástrojů kvality a proběhlo jejich vyhodnocení. V závěru jsem provedla zhodnocení výsledků a návrh několika doporučení pro vylepšení aktuálních procesů ve společnosti.
The objective of this bachelor thesis is area of costs for non-conforming products in industrial company. The aim of the bachelor thesis is a system analysis of the current state of the specific issues and a proposal to create a system for monitoring the cost of low quality in manufacturing proces. Some preview into quality management is itemized in the introductory part. I also describe the management of nonconforming products, with which I was able to analyze the collected data and develop a solution in the final part. Next I did an analysis of the company FRAENKISCHE CZ s.r.o. and I did an analysis of cost of low quality in this company. The data obtained from the cost analysis I proceed with the help of quality tools and I was carried out their evaluation. In the final part I evaluated the results and proposed several recommendations for improving current processes in the company.
Description
Citation
PAVLÍKOVÁ, M. Náklady na nízkou jakost [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kvalita, spolehlivost a bezpečnost
Comittee
doc. Ing. Róbert Jankových, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Daniel Prostredník, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Houška, Ph.D. (člen) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen) Ing. Daniel Zuth, Ph.D. (člen) Ing. Jan Augste, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-15
Defence
Studentka seznámila členy komise se svou závěrečnou prací na téma: „Náklady na nízkou jakost“. Studentka bez zaváhání odpověděla na otázky oponenta se všemi náležitostmi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO