Hnací ústrojí moderních hybridních vozidel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o hnacím ústrojí moderních hybridních vozidel. Popisuje princip hybridního pohonu a rozděluje jej podle uspořádání, stupně hybridizace a umístění elektromotoru ve vozidle. Charakterizuje konstrukční řešení hlavních komponent hybridního pohonu. Zaměřuje se na hnací ústrojí vybraných hybridních vozidel a přibližuje problematiku emisí. V závěru je zhodnocení výhod a nevýhod hybridního pohonu a vize do budoucna.
This bachelor’s thesis is about the drivetrain in modern hybrid vehicles. It describes the function of a hybrid drivetrain and divides it according to structure, degree of hybridization and placement of the electric motor. It characterizes the design solution of the main components of a hybrid drivetrain. It focuses on the powertrain of selected hybrid vehicles and describes the emissions issue. The conclusion consists of evaluation of the hybrid drivetrain and its vision for the future.
Description
Citation
NOVÁK, Š. Hnací ústrojí moderních hybridních vozidel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ondřej Blaťák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vančura, Ph.D. (člen) Ing. Petr Hejtmánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-15
Defence
Student seznámil v prezentaci zkušební komisi s průběhem řešení, výsledky a závěry své závěrečné práce. V návaznosti na posudek oponenta odpovídal na následující otázky oponenta: 1. Popíšte a názorne vysvetlite Atkinsonov cyklus v p-V diagrame, ktorý ste spomenuli v tretej kapitole. V čom sa líši od Ottovho cyklu. Částečně zodpovězeno 2. Porovnajte priebeh momentovej charakteristiky zážihového motora s momentovou charakteristikou synchrónneho motora s permanentnými magnetmi. Zodpovězeno Dále byly členy komise studentu položeny následující otázky: 1. Doplňte informace ohledně průbehu emisí v čase. Částečně zodpovězeno 2. Jaké jsou možnosti snížení uhlíkové stopy? Zodpovězeno 3. Jaké jsou způsoby snižování flotilových emisí? Zodpovězeno 4. Porovnejte emise konvenčního motoru a hybridního motoru ve voze. Částečně zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO