Vysokotlaké vstřikovací systémy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zaměřuje na vysokotlaké vstřikovací systémy. Uvádí některé typy naftových i benzínových palivových systémů. Jsou zde uvedeny výhody a nevýhody daných systémů a jejich základní konstrukční rozbor.
This thesis focuses on high pressure injection systems. It features some types of diesel and petrol fuel system. There are presented advantages and disadvantages of these systems and their basic design analysis.
Description
Citation
BERNÁTEK, V. Vysokotlaké vstřikovací systémy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ondřej Blaťák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vančura, Ph.D. (člen) Ing. Petr Hejtmánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-15
Defence
Student seznámil v prezentaci zkušební komisi s průběhem řešení, výsledky a závěry své závěrečné práce. V návaznosti na posudek oponenta odpovídal na následující otázky oponenta: 1. Prosím o porovnání jednotlivých vstřikovačů u vznětových motorů spolu s emisními normami. Částečně zodpovězeno 2. Prosím o zhodnocení perspektivy vznětových motorů. Částečně zodpovězeno 3. V práci uvádíte, že doba sepnutí u piezoelektrického vstřikovače je 0,1 s. Prosím o upřesnění. Zodpovězeno Dále byly členy komise studentu položeny následující otázky: 1. Je trendem současné doby downsizing? Částečně zodpovězeno 2. Porovnejte vstřikovací jednotku pro hybridní pohonou jednotku a konvenční spalovací motor. Částečně zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO