Podnikatelský plán pro založení malého podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na tvorbu podnikatelského plánu pro založení centra jógy, které se bude nacházet v městské části Brno-Žebětín. Teoretická část diplomové práce vymezuje základní pojmy z oblasti podnikání, strategických analýz a tvorby podnikatelského plánu pro nový podnik. Analytická část je tvořena SLEPT analýzou, Porterovým modelem pěti sil, marketingovým průzkumem a shrnutím pomocí SWOT analýzy. Návrhová část zahrnuje strukturu podnikatelského plánu, v rámci kterého, je zpracován business model, marketingový plán, finanční plán, časový plán a analýza rizik.
This diploma thesis is focused on creating a business plan for establishing a yoga center, which will be located in the district of Brno-Žebětín.The theoretical part defines the basic concepts of business, strategic analysis and creation of business plan for a new company. The analytical part consists of SLEPT analysis, Porter's five forces model, marketing research and SWOT analysis. The proposal part includes the structure of the business plan, in which the design of business model, marketing plan, financial plan, time schedule and risk analysis are worked out.
Description
Citation
NAVAROVÁ, V. Podnikatelský plán pro založení malého podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen) Ing. Bernard Neuwirth, Ph.D., MSc (člen)
Date of acceptance
2020-07-13
Defence
otázky oponenta - zodpovězeno Ing. Videcká - Jako slabou stránku uvádíte vysoké požadavky na kvalitu. Jak si to mám vysvětlit? - zodpovězeno Ing. Videcká - Jak budete vysoké požadavky na kvalitu posuzovat? - zodpovězeno Ing. Videcká - Měla jste tam návrh na slevu z ceny jednotlivých lekcí. Jaké předpokládáte zákazníky? Jak to budete např. u důchodců propagovat? - zodpovězeno Ing. Neuwirth - Obrat nákladů máte s přesností na koruny. Nebylo by lepší částky zaokrouhlovat? - zodpovězeno Ing. Bočková - Kalkulovala jste ceny zařízení s DPH nebo bez DPH? Majitelka je plátce DPH? - zodpovězeno Ing. Bočková - Máte tady výdaje na zařízení a potom najednou máte náklady. Jaký je rozdíl mezi výdají a náklady? - zodpovězeno Ing. Bočková - Náklady na zřízení dáte do nákladů hned první rok - zodpovězeno částečně Ing. Bočková - Jaká je podmínka proto, že dáváte výdaje do investic? - zodpovězeno částečně
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO