Podnikatelský plán na založení výroby a rozvozu snídaní ve vybrané lokalitě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na vytvoření reálného podnikatelského plánu pro založení podniku v oblasti výroby a rozvozu snídaní pro vybranou lokalitu. Teoretická východiska práce zahrnují základní pojmy související se zaměřením na nosnou myšlenku plánu, tvorbu obchodního modelu, skladbu podnikatelského plánu, zejména pak analyticko-výzkumné metody užité v rámci plánování. Analytická část se zabývá validací podnikatelské myšlenky a obsahuje identifikaci klíčových faktorů v širším kontextu prostředí, na jejichž souhrnu je pak následně vybírána vhodná strategie pro začínající podnik v této oblasti. Návrhová část popisuje vybranou strategii pro začínající podnik včetně obchodního modelu a jejich rozpracování do dílčích částí struktury podnikatelského plánu.
The thesis is aimed at creating a real business plan for setting up a business in the production and distribution of breakfast for the selected location. Theoretical starting points for the work include basic concepts related to focusing on the carrier idea of the plan, the creation of the business model, the composition of the business plan, in particular the analytical-research methods used in the planning. The analysis section deals with the validation of the business idea and includes the identification of key factors in the wider context of the environment, the summary of which is then followed by a suitable strategy for a start-up in this area. The draft part describes the chosen strategy for the start-up business, including the business model, and their development into parts of the business plan structure.
Description
Citation
SOJKOVÁ, Š. Podnikatelský plán na založení výroby a rozvozu snídaní ve vybrané lokalitě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (místopředseda) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen) Ing. Veronika Bumberová, Ph.D. (člen) Ing. Kateřina Fojtů, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-15
Defence
otázky oponenta - zodpovězeno Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. Kolik bylo potenciálních podniků pro výzkum? Počet 19 dotázaných je rozprostřených v těchto podnicích? Zodpovězeno. Můžete do cizích zdrojů uvést půjčku od rodiny? Zodpovězeno. Zmínila jste, že upřednostňujete půjčku od rodiny oproti půjčce od banky? V čem tkví výhoda půjčky od banky oproti půjčce od rodiny? Zodpovězeno. doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA Uvedla jste, že zvyšující se tržby vnímáte i za hrozbu (zařazeno i v příležitostech). Proč? Zodpovězeno. Proč vnímáte nízkou nezaměstnanost jako hrozbu. Zodpovězeno. Jak jste spočítala tržby za měsíc? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO