Využití metod a nástrojů průmyslu 4.0 v automobilovém průmyslu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářské práce se věnuje problematice aktuálně probíhající čtvrté průmyslové revoluce a jejímu dopadu na automobilový průmysl. Tato rešerše také mapuje nové technologie použitelné pro zvýšení efektivity výroby automobilů. Uvádí příklady již uskutečněných projektů směrem ke kompletní digitalizaci podle vize Průmyslu 4.0 a jeho potenciál do budoucna. Část je také věnována podstatnému dopadu automatizace a digitalizace na lidské zdroje
This bachelor's thesis deals with the issue of the current fourth industrial revolution and its impact on the automotive industry. This search also maps new technologies that can be used to increase the efficiency of car production. It presents examples of already implemented projects towards complete digitization according to the vision of Industry 4.0 and its potential for the future. A section is also devoted to the significant impact of automation and digitization on human resources.
Description
Citation
OCHOTNÝ, A. Využití metod a nástrojů průmyslu 4.0 v automobilovém průmyslu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Fojtášek, Ph.D. (člen) Ing. David Svída, Ph.D. (člen) Ing. Lubor Zháňal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Student seznámil v prezentaci zkušební komisi s průběhem řešení, výsledky a závěry své závěrečné práce. V návaznosti na posudek oponenta zodpovídal následující otázku oponenta: 1. V kapitole 6 uvádíte dopad průmyslu 4.0 na lidské zdroje z pohledu ohrožených a neohrožených pracovních pozic. Zamyslete se nad sociálními dopady nástupu průmyslu 4.0. Jaké lze očekávat dopady na míru nezaměstnanosti, změny v systému vzdělávání a uplatnění osob s nízkým stupněm učenlivosti na otevřeném trhu práce? Zodpovězeno 2. Neprojeví se samotný ekonomický přínos aplikace průmyslu 4.0 v soukromém sektoru enormním zatížením sociálního systému daného státu, což by mohlo vést například k vyššímu zdanění firem? Částečně zodpovězeno Dále byly členy komise studentovi položeny následující otázky: 1. Jakou roli hraje v průmyslu 4.0 internet? Zodpovězeno 2. Popište konkrétní přínos průmyslu 4.0 ve Vámi zmíněné firmě na konkrétním příkladu ve výrobním procesu. Zodpovězeno 3. Zmínil jste potenciál umělé inteligence pro design. Můžete zmínit nějaký konkrétní příklad, kde návrh součásti byl proveden kompletně umělou inteligencí? Částečně zodpovězeno 4. Co si představujete pod termínem „digitální dvojče“? Jaký to má mít přínos? Částečně zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO