Čtyřválcové a šestiválcové traktorové motory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce shrnuje současné technologie a trendy u traktorových motorů a uvádí souhrn sortimentu nejdůležitějších výrobců traktorových motorů, používaných v České republice.
This bachelor’s thesis summarizes actual technologies and trends by tractor engines and mention product portfolio of the most important tractor engine’s manufacturers used in the Czech Republic.
Description
Citation
POTŮČEK, Š. Čtyřválcové a šestiválcové traktorové motory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Fojtášek, Ph.D. (člen) Ing. David Svída, Ph.D. (člen) Ing. Lubor Zháňal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Student seznámil v prezentaci zkušební komisi s průběhem řešení, výsledky a závěry své závěrečné práce. V návaznosti na posudek oponenta zodpovídal následující otázky oponenta: 1. Jak se student zmiňuje, jako alternativní paliva k pohonu traktorových motorů jsou používána mimo jiné také paliva vyráběná na bázi metylesteru řepkového oleje. Jaké konkrétní výhody a nevýhody jsou u nich zejména v poslední době poměrně často diskutovány především s ohledem na ekologický ráz krajiny a současné klimatické problémy? Zodpovězeno 2. Vidí student nějaké možné výhody a nevýhody při vývoji autonomně pracujících traktorů, o nichž se zmiňuje, ve srovnání např. se silničními vozidly? Zodpovězeno Dále byly členy komise studentovi položeny následující otázky: 1. Na základě čeho usuzujete o obtížnosti programování autonomního provozu traktoru? Lze se s nějakým stupněm automatizace řízení setkat již i v dnešních traktorech? Zodpovězeno 2. Jaké konstrukční typy turbodmychadel používaných v traktorech znáte? Zodpovězeno 3. V případě paliva CNG jste uvedl, že se jedná o podobný princip jako u dieselu. Vysvětlete tuto podobnost. Zodpovězeno. 4. Jaké jsou rozdíly v průběhu výkonových charakteristik při srovnání traktorových motorů a motorů používaných v osobní dopravě. Zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO