Možnosti výroby otvorů ve stěně trubky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Téma bakalářské práce je zaměřeno na možné metody výroby otvorů ve stěně trubky. Jsou zde představeny nejznámější způsoby zhotovování otvorů jako je vrtání, stříhání a frézování. Dále je práce doplněna i o některé z nekonvenčních způsobu jako Flowdrill, T-drill nebo v současné době velice používanou technologií – řezání laserem. U každé metody je popsána základní technologie procesu, jsou zde uvedeny příklady nástrojů a strojů. Na závěr nechybí celkové hodnocení v podobě přehledu výhod a nevýhod.
The topic of the bachelor thesis deals with processing and forming of profiles (tubes). In the thesis, the most well-known methods of making a hole in the wall of the tube such as drilling, cutting and milling are introduced. The work is further supplemented by some of the unconventional methods such as Flowdrill, T-drill, or currently the most required machining today – laser cutting. Basic technology process is described for each method, as well as examples of tools and machines are presented. In the end, complete evaluation is presented in the form of an overview of advantages and disadvantages.
Description
Citation
VYSLOUŽIL, O. Možnosti výroby otvorů ve stěně trubky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (předseda) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Dohnal, Ph.D. (člen) Ing. Michaela Císařová, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Student prezentoval komisi výstupy a závěry své práce a zodpověděl dotazy oponenta. Dále byly studentovi položeny následující otázky: 1. Jak se vypočte střižný odpor? (otázka nebyla zodpovězena) 2. Definujte fazetku a spojité ostří na vrtáku. (otázka byla zodpovězena) 3. Jaký je rozdíl mezi sousledným a nesousledným frézováním. (otázka byla zodpovězena) 4. Jakým způsobem byste vyrobil T napojení na trubky o průměru 300 mm a tloušťce stěny 6 mm. (otázka byla částečně zodpovězena)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO