Mobilní kolové jeřáby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je provedení kritické rešerše a přehledu automobilních jeřábů dominantních světových výrobců, včetně analýzy vybraných konstrukčních skupin. První část se zabývá stručnou historií jeřábů. Jsou zde rovněž jiné typy jeřábů. V hlavní části jsou zmíněny systémy, se kterými se u jeřábů můžeme setkat. Zároveň obsahuje kategorizaci jeřábů od předních světových výrobců, a to dle hlavních technických a rozměrových řešení. Třetí a poslední část je zaměřena na odhad vývojové tendence.
The aim of the thesis is introduction of mobile crane and comparison of individual models from different manufacturers. The first part is devoted to the history of cranes. Other types of cranes are mentioned here as well. In the main part are mentioned systems that we can encounter in cranes. At the same time, it categorizes cranes of the world's leading manufacturers according to the main technical and dimensional solutions. The third and last part of the thesis, is trying to estimate development trends.
Description
Citation
MATULA, D. Mobilní kolové jeřáby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (předseda) prof. Štefan Čorňák, Dr. (místopředseda) Ing. Přemysl Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špička, CSc. (člen) Ing. Jiří Hloska, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Student prezentoval svou závěrečnou práci a odpověděl na otázky vedoucího i oponenta. Dále odpovídal na dotazy členů zkušební komise: 1)Které firmy v ČR vyrábí autojeřáby? zodpovězeno 2)Goniometrické funkce, jejich inveryní a převrácené funkce nezodpovězeno Student svou závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO