Návrh skříně pro tribometr technologií odlévání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem lité skříně pro simulátor elastohydrodynamického kontaktu. Původní skříň je složena z obráběných součástí, což omezuje její tvarování a prodražuje výrobu. Na základě analýzy původního stavu zařízení a použitelných slévárenských technologií byl vyhotoven návrh na novou litou skříň. Výstupem je průvodní zpráva a výkresová dokumentace. V průvodní zprávě je zdokumentován postup výroby prototypu.
This Bachelor´s Thesis presents an engineering design of cast frame for simulator of elastohydrodynamic contact. Original frame is folded from machined parts, which limits shaping and increases the cost of production. Through the analysis of the current state and applicable foundry technologies has been developed design for new cast frame. The output is accompanying report and drawing documentation. The accompanying report documents the prototype production process.
Description
Citation
VÍTEK, P. Návrh skříně pro tribometr technologií odlévání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Daniel Koutný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Vlašic, Ph.D. (člen) Ing. David Košťál, Ph.D. (člen) Ing. Matúš Ranuša, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-17
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a zodpověděl dotazy: 1) Popište způsob optimalizace tvaru odlitku, jenž máte v cílech práce, ale v práci samotné optimalizace popsána není. Jaká byla rozhodující kritéria? - zodpovězeno 2) Z jakého důvodu není tloušťka atěn odlitku totožná? Co je jejím přínosem a není to z technologického hlediska komplikace? Byla konstrukce skříně technologicky řešena vzhledem k tepelným uzlům a možnému vzniku vad odlitku? - zodpovězeno 3) Kdybyste si měl nyní po nabytých zkušenostech vybrat, zda tento 1 kus skříně realizovat původním způsobem z obráběných desek nebo jako odlitek, který způsob byste zvolil a proč? - zodpovězeno doc.Koutný: Zvažoval jste i jiné technologie pro výrobu skříně? - zodpovězeno doc.Svoboda: Proběhla kontrola, zda byly dodrženy tolerance odlitku? - zodpovězeno ing.Ranuša: Jak by jste odhalil skryté defekty odlitku? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO