Využití metod 3D tisku v automobilovém průmyslu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá využitím 3D tisku v automobilovém průmyslu. Úvodní kapitola popisuje historii a výrobní proces. Další kapitola se zabývá nejpoužívanějšími technologiemi 3D tisku a následným popisem procesu tisku a základních materiálů. Poslední kapitola se zaměřuje na využití sériové a kusové výroby v automobilovém průmyslu.
The bachelor thesis deals with the 3D printing methods in automotive industry. The introductory chapter describes the history and manufacturing process. Next chapter deals with the most used 3D printing technologies and following description of the printing and also most used basic materials. Last chapter is focused on mass and piece production in automotive industry.
Description
Citation
JUHÁSZ, V. Využití metod 3D tisku v automobilovém průmyslu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Fojtášek, Ph.D. (člen) Ing. David Svída, Ph.D. (člen) Ing. Lubor Zháňal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Student seznámil v prezentaci zkušební komisi s průběhem řešení, výsledky a závěry své závěrečné práce. V návaznosti na posudek oponenta zodpovídal následující otázky oponenta: 1. Objasněte podobu a případné výhody/nevýhody dalších souřadnicových systémů zmíněných v kapitole 2.1.1 (CoreXY, Delta, Polar, Scara). Zodpovězeno 2. Vysvětlete lépe rozdíl mezi "spojením materiálu na molekulární úrovni a vytvoření homogenního dílu z roztaveného prášku" (kap. 2.3). Zodpovězeno 3. Jak by se vyjádřila "brzdná síla 1,35 g" (kap. 3.1) v jednotkách síly podle soustavy SI? Zodpovězeno Dále byly členy komise studentovi položeny následující otázky: 1. Proč je u varianty souř. systému Polar snížená kvalita tisku? Částečně zodpovězeno 2. Podle čeho se posuzuje kvalita zařízení pro 3D tisk? Částečně zodpovězeno 3. Jaká je řádově přesnost pohybu tiskové hlavy pro 3D tisk? Zodpovězeno 4. Jak software tiskárny rozpoznává konkrétní polohu svých pohyblivých mechanických částí? Nezodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO