Manipulační zařízení pro sklad sudů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem konstrukce manipulačního zařízení pro sklad sudů jako přídavného zařízení běžného manipulačního vozíku. Vozík se pohybuje po rovné podlaze skladu. Všechny funkce zařízení jsou poháněny hydrostaticky. V práci jsou provedeny konstrukční návrhy, po jejichž vyhodnocení je vybrána varianta, pro kterou jsou provedeny funkční a pevnostní výpočty. Ke zvolené koncepci je vypracována výkresová dokumentace.
The Bachelor´s thesis deals with the design of handling equipment for barrel warehouse as additional device for forklifts. Forklift moves on the flat floor of the warehouse. All functions of the mechanism are powered by hydrostatic oil pressure. In the thesis, some design proposals are made, after their evaluation is chosen final variation which includes functional and strength calculations. The chosen concept includes a drawing documentation.
Description
Citation
MATYÁŠ, D. Manipulační zařízení pro sklad sudů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Robert Brázda, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Vaverka, Ph.D. (člen) Ing. Martin Kubín, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Kašpárek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Student prezentoval svou závěrečnou práci a odpověděl na otázky vedoucího i oponenta. Dále odpovídal na dotazy členů zkušební komise: 1) Jak je zajištěno, aby nedošlo k poškození sudu vnějším tlakem kleštin? Jak je hlídána síla přítlaku? - zodpověděl Student svou závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO