Návrh produktu pro aditivní výrobu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se vEnuje návrhu prototypu ortopedické vložky s d]razem na její prodyšnost a podporu podélné klenby. Vložka bude vyrobitelná technologií 3D tisku FFF z flexibilního plastového filamentu TPU. Tvar vložky vychází z obrysu chodidla. VnitUní struktura byla navržena v plug-in softwaru Grasshopper a následnE zpracována s objemem vložky v Rhinoceros.
The thesis deals with the design of an orthopedic insole with emphasis on breathability and support of a longitudial arch. The insole can be manufactured by using 3D printing technology FFF from a flexible plastic TPU filament. The shape of the insole is based on the contour of a foot. The inner structure was designed in the Grasshopper plug-in and then added to the shape of the insole in Rhinoceros.
Description
Citation
RITTEROVÁ, D. Návrh produktu pro aditivní výrobu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (předseda) doc. Ing. arch. Jan Rajlich (místopředseda) Ing. Dana Rubínová, Ph.D. (člen) akad. soch. Josef Sládek, ArtD. (člen) doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (člen) akad. soch. Tamara Buganská (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Studentka prezentovala bakalářskou práci. Vedoucí přednesl posudek. Oponent přednesl posudek. Otázka oponenta 1: Na jakých typech 3D tiskáren (zejména dle velikosti tiskové podložky) je předpokládána realizace navrženého řešení, jaká je cena takových tiskáren? - zodpovězeno Otázka oponenta 2: Jaké je množství (délka tiskové struny) materiálu a jaká je předpokládaná doba tisku produktu na zvolené 3D tiskárně? Tyto údaje generuje např. program Slic3r nebo Repetier-Host. - zodpovězeno Rajlich: Název práce je Návrh produktu pro aditivní výrobu, proč jste si vybrala tento produkt? - zodpovězeno Křenek: Proč jste si vybrala produkt, kde je designérský přínos velmi malý? - zodpovězeno Svoboda: Jak je to s prototypem? Dle cílů práce měl být vyroben prototyp a ověřena jeho funkce. - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO