Zařízení pro montáž a servis sekačky Spider ILD02

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá konstrukčním řešením a návrhem manipulačního zařízení pro montáž a servis sekačky Spider ILD02. V práci je provedena rozvaha a zhodnocení několika alternativ pro daný problém, na které navazuje zjištění vybraných technických parametrů. Dále je vysvětleno dané řešení konstrukce, ke kterému navazuje výpočet manipulačních sil. V závěru je proveden výpočet zatížení konstrukce a pevnostní kontrola důležitých konstrukčních celků. Práce je složena z technické zprávy a výkresové dokumentace. Výkresová dokumentace je podložena modelovým zpracováním v 3D CAD systému, dále obsahuje výkres sestavy celého zařízení, hřídele točny, hřídele páky, náboje velkého řetězového kola a pouzdra stojanu.
This Bachelor’s thesis deals with constructional solution and design of handling equipment for assembly and service of Spider ILD02 lawnmower. This thesis presents a discretion and evaluation of several alternatives for given problem, which are followed up by establishment of selected technical parameters. This thesis also consists of selected solution of construction, which is followed up by calculation of handling forces. Conclusion describes calculation of structural load and strength inspection of important construction units. This thesis consists of technical report and drawing documentation. Drawing documentation is supported by model processing in 3D CAD system and also contains assembly drawing of the whole device, turntable shaft, lever shaft, large sprocket hub and housing of the stand.
Description
Citation
FRÜHBAUER, J. Zařízení pro montáž a servis sekačky Spider ILD02 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Robert Brázda, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Vaverka, Ph.D. (člen) Ing. Martin Kubín, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Kašpárek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Student prezentoval svou závěrečnou práci a odpověděl na otázky vedoucího i oponenta. Dále odpovídal na dotazy členů zkušební komise: 1) Jsou pojezdová kola brzděná? - zodpovězeno 2) Proč jste tak rychle opustil použití jeřábu/jeřábové kočky? - zodpovězeno 3) Únik provozních kapalin při klopení - zodpovězeno Student svou závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO