Parametrické modely vozidel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato Bakalářská práce se zabývá vytvořením parametrických modelů vozidel v softwaru Catia V5, které budou sloužit k vizualizaci měření a simulacím. Dále se zabývá vytvořením programu pro výpočet parametrů lidské postavy v závislosti na úhlu natočení částí těla.
This Bachelor thesis deals with the creation of parametric models of vehicle in the Catia V5 software. These parametric models will be used to visualize measurements and simulations. The thesis also deals with the creation of a program for calculating the parameters of the human figure depending on the angle of rotation of body parts.
Description
Citation
VAŠÁTKO, M. Parametrické modely vozidel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Fojtášek, Ph.D. (člen) Ing. David Svída, Ph.D. (člen) Ing. Lubor Zháňal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Student seznámil v prezentaci zkušební komisi s průběhem řešení, výsledky a závěry své závěrečné práce. V návaznosti na posudek oponenta zodpovídal následující otázku oponenta: 1. V práci uvádíte: "Nevýhoda spočívá v nutnosti editace hodnot setrvačných momentů těch částí těla, u kterých dojde k natočení, protože vlivem rotace dojde ke změně hodnot setrvačných momentů pro jednotlivé osy." Můžete uvést, jakým způsobem jste pracoval s momenty setrvačnosti pootočených součástí? Zodpovězeno Dále byly členy komise studentovi položeny následující otázky: 1. Podle čeho jste se rozhodoval, kam umístit těžiště člověka? Uvažoval jste člověka jako homogenní „hmotu“? Zodpovězeno 2. Kam jste umisťoval počátek souřadného systému a proč? Zodpovězeno 3. Jaký formát navrhujete pro export modelů k dalšímu využití v simulačních programech? Zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO