Design outdoorového bezdrátového reproduktoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá designem outdoorového bezdrátového reproduktoru. Cílem bylo navrhnout funkční přívětivý design, odolný nepříznivým vlivům v přírodě. Výsledný produkt je navržen s ohledem na ergonomii, hmotnost (do 750 g), přídatné funkce (osvětlení a FM) a technologii. Důraz byl kladen na pohodlný přenos, inovativní vzhled, příjemnou a snadnou manipulaci. Podstatným aspektem produktu je také obohacení o funkci osvětlení (dekorativní, výstražné, stroboskopické, nahrazující svítilnu a lucernu), Power Banku a poslech radiových stanic díky FM. Jedná se o reproduktor s uzpůsobenými částmi pro vhodný úchop (madla),oplývající prostorovým zvukem a s celozaobleným krytem z odolného materiálu. Výdrž zaštiťuje baterie Li-pol 8 000 mAh s dobíjením z USB C. Návrh je cílen pro aktivní část populace, která jej může využít v terénu(krytí IP67).
Thebachelor thesis dealswiththe design ofanoutdoorwirelessspeaker. Theaimwas to design a functionalfriendly design thatwillwithstandadverseeffects in nature. Theproductisdesignedwithergonomics, weight (up to 750 g), additionalfeatures (lighting and FM) and technology in mind. Emphasiswasplaced on comfortabletransmission, innovativeappearance, pleasant and easyhandling, enriched by additionallightingfunctions (decorative, warning, stroboscopic, replacingthe lamp and lantern), Power Bank and listening to radiostationsthanks to FM. It is a speakerwithadaptedpartsfor a suitablegrip (handles), abounding in surroundsound and with a fullyroundedcover made ofdurablematerial. Theenduranceisprotected by a li-pol 8,000 mAhbatterywithrechargingfrom USB C. The design istargetedattheactive part ofthepopulation, whichcan use it in thefield (IP67 protection).
Description
Citation
KRÁČMAROVÁ, G. Design outdoorového bezdrátového reproduktoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (předseda) doc. Ing. arch. Jan Rajlich (místopředseda) Ing. Dana Rubínová, Ph.D. (člen) akad. soch. Josef Sládek, ArtD. (člen) doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (člen) akad. soch. Tamara Buganská (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Student prezentoval bakalářskou práci. Byl přednesen posudek vedoucího. Oponent přednesl posudek. Otázka oponenta 1: U současných telefonů není neobvyklá kapacita baterií 4000 mAh při hmotnosti do 200 g. Z jakého důvodu byla u navrženého výrobku volena pouze kapacita 8000 mAh? – zodpovězeno Otázka oponenta 2: Z jakého důvodu není u produktu určeného pro outdoorové aktivity uvažováno s integrací např. solárního dobíjení? – zodpovězeno Svoboda: Od čeho usuzujete, že se Vám podařilo docílit vysoké kvality zvuku, z čeho tak soudíte? - zodpovězeno Křenek: Tvarové řešení je příliš komplikované. Sládek: Cílem výrobců přenosných reproduktorů je celkové rozměry minimalizovat. Má Vaše tvarová koncepce s otvorem uprostřed nějaké výhody? - zodpovězeno Rubínová: Myslíte, že je toto tvarové řešení ovladačů vhodné do outdoorového prostředí? – zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO