Interpretace agentního systému řízeného záměrem v jazyce PROLOG

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato páce se zabývá realizací iterpretu agentního systému řízeného záměrem implemetovaného v jazyce PROLOG. Jako vzor byl využit interpret Jason implementovaný v jazyce Java, který interpretuje jazyk AgentSpeak(L). Pro účely tohoto projektu je program v AgentSpeak(L) nejprve převeden na interní formu jazyka. Pro demonstraci byla použita jedna z úloh přiložených k programu Jason, jako příklad a to konkrétně tzv. "cleaning robors". Interpret dokáže interpretovat systím jako FRAg a dokáže reagovat naprostředí.
This lever deals with the realization of the iterpreter of an Driven Agent by the PROLOG implementation. The model was used by Jason implemented in Java that interprets the language of AgentSpeak(L). For the purposes of this project, the program in AgentSpeak(L) is first converted to an internal language form. For the demonstration, one of the examples included in the Jason program, specifically "cleaning robors", was used. The interpreter can interpret the system as a FRAg and can react in the enviroment.
Description
Citation
NĚMEC, L. Interpretace agentního systému řízeného záměrem v jazyce PROLOG [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, CSc. (předseda) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Janoušek, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen)
Date of acceptance
2019-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Oponent hodnotil práci stupněm 4F. Student nedokázal vyvrátit výtky oponenta. Komise naznala že rozsah práce a realizačního řešení není dostatečný pro diplomovou práci. Nedostatky práce jsou tedy natolik závažné, že se práci rozhodla hodnotit jako nevyhovující. Otázky u obhajoby: Z jakého důvodu jste se rozhodl nevytvořit přímo interpret jazyka AgentSpeak(L)? Jaké změny byste musel provést, aby Váš výsledný program dokázal tento jazyk interpretovat?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO