Numerický model uspořádání dutých vláken v tepelném výměníku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá numerickým uspořádání vláken v tepelném výměníku. Tepelný výměník je naskenován v průmyslovém tomografu a získaná data jsou reprezentována polem voxelů. V práci je uveden postup trasování fragmentů vláken s využitím obrazové analýzy a následné numerické spojení těchto fragmentů. Výsledkem je množina vláken, které jsou reprezentovány pomocí bodů pole, kterými prochází.
This paper deals with the topic of numerical arrangement of fibers in a heat exchanger. The heat exchanger is scanned in an industrial tomograph and the acquired data are represented by the field of voxels. The method used in this paper is based on tracing the fiber fragments through the use of image analysis and the subsequent numerical connection of the fragments. The result is a set of fibers that are represented by points in the field through which they are passing.
Description
Citation
CABALOVÁ, K. Numerický model uspořádání dutých vláken v tepelném výměníku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Zdeněk Pospíšil, Dr. (předseda) prof. Aleksandre Lomtatidze, DrSc. (místopředseda) doc. Mgr. Jaroslav Hrdina, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Libor Žák, Ph.D. (člen) doc. PaedDr. Dalibor Martišek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-15
Defence
Studentka odprezentovala výsledky své diplomové práce, zabývající se modlováním uspořádání dutých vláken v tepelném výměníku. Připomínky doc. PaedDr. Dalibra Martiška, Ph.D k definici jedotkové koule ve vektorovém prostoru a k interpolaci polynomem druhého stupně byl vysvětleny (formální nedostatek, překlep).
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO