Sledování objektů v obrazech pořízených vysokorychlostní kamerou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá sledováním objektů v obrazech pořízených vysokorychlostní kamerou, u kterých hledáme jejich trajektorii a orientaci. Práce obsahuje základní matematickou teorii spojenou s tímto problémem a jsou taktéž uvedeny metody používané pro zpracování obrazu. Hlavním výsledkem práce je jednoúčelová aplikace, která má uživatelské prostředí a pomocí které můžeme měřit sledované parametry jednotlivých objektů.
This master thesis is dealing with object tracking in high-speed camera images, within what we are trying to find their trajectory and orientation. The mathematical theory associated with this problem as well as the methods used fo image processing are described here. The main outcome is an application with a user interface through which we can calculate the desired parameters of the individual objects.
Description
Citation
MYŠKA, M. Sledování objektů v obrazech pořízených vysokorychlostní kamerou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Zdeněk Pospíšil, Dr. (předseda) prof. Aleksandre Lomtatidze, DrSc. (místopředseda) doc. Mgr. Jaroslav Hrdina, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Libor Žák, Ph.D. (člen) doc. PaedDr. Dalibor Martišek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Sudent prezentoval výsledky dosažené v jeho diplomové práci zaměřené na sledování pohybu mikroskopických skleněných vláken v replice lidské průdušnice. Otázka oponenta prof. RNDr. Miloslava Druckmüllera, CSc. na přítomnost multiplikativního šumu byla zcela zodpovězena. Otázka na mediánové a průměrové pozadí byla zcela zodpovězena. Otázka na definici natočení byla zcela zodpovězena.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO