Implementace CAM softwaru SolidCAM do strojírenské firmy

Thumbnail Image
Date
Authors
Olejníček, Petr
ORCID
Advisor
Polzer, Aleš
Referee
Trčka, Tomáš
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o výrobě rámu revolveru a implementaci nového CAM systému do výrobního procesu. První část práce je zaměřena na rozbor stávající obráběcí operace. Druhá část práce se zabývá návrhem progresivních nástrojů pro obrábění a možností automatizované kontroly obrobků pomocí kontrolního systému Equator. V třetí části práce je uveden návrh nových obráběcích strategií. V závěru práce jsou porovnány teoretické strojní časy nové technologie s technologií původní.
This Masters thesis examines the production of a revolver frame and the implementation of a new CAM system for the manufacturing process. This thesis contain four parts. The first part is focused on the current manufacturing process. The second part of the thesis consists of a new proposal to use progressive rotary tools and elements of automation for inspection by the Equator Gauging System. The third part proposes a new manufacturing strategy for the revolver frame. At the end of the thesis, the production times of proposed and current technologies are compared.
Description
Citation
OLEJNÍČEK, P. Implementace CAM softwaru SolidCAM do strojírenské firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Anton Humár, CSc. (místopředseda) prof. Dr. Ing. Ivan Mrkvica, Ph.D. (člen) Ing. Martin Petrenec, Ph.D. (člen) Ing. Petr Valášek (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jaká je nominální tloušťka při "černění"? zodpovězeno 2. Máte pro každý nástroj uvedeny řezné podmínky? zodpovězeno 3. Vysvětlete popis, který máte na vzorovém kusu. zodpovězeno 4. Vy kusy pouze kartáčujete? Je kartáčování prováděno ručně? zodpovězeno 5. Dutina pro bubínek se již dále neopracovává? zodpovězeno 6. Do konstrukce přípravku jste nezasahoval? zodpovězeno 7. Ukažte prosím obrázek středícího vrtáku. Ukažte na něm, kde je úhel špičky? zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO