Návrh interiérového svítidla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práca sa zaoberá návrhom virtuálneho prototypu svietidla. Pomocou vhodných softvérových nástrojov je vytvorená a optimalizovaná optika svietidla, svietidlo je simulované v interiéri a sú vyhodnotené jeho svetelné parametre. Nakoniec je vytvorená vhodná konštrukcia.
This diploma thesis deals with the design of a virtual prototype of a luminaire. Using suitable software tools, a luminaire optics is created and optimised. Luminaire is simulated in the interior, and lighting parameters are evaluated. Finally a suitable design is created.
Description
Citation
KLEMENT, R. Návrh interiérového svítidla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výroba automobilových světel a technických svítidel
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jozef Kaiser, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Lysa (člen) RNDr. Marek Olivík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-15
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Bol by užívateľ schopný spoznať rozdiel v svetelnom toku 10 % ? Zodpovězeno 2.Čím je zabezpečené krytovanie svietidla ? zodpovězeno 3. Bol sledovaný vplyv nepresnosti montáže LED modulov na výsledné optické vlastnosti svietidla ? Zodpovězeno 4. Ako vypadá elektrická bilancia navrhnutého svietidla ? Částečně zodpovězeno Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO