Obrábění vulkanizačních forem z hliníkových slitin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřená na problematiku hlubokého vrtání vulkanizační formy z různých hliníkových slitin. V práci bude popsána stručná charakteristika obráběných materiálů a nástrojů pro hluboké vrtání včetně výroby samotné vulkanizační formy. Na základě experimentálního měření bude provedena analýza dat a získaných poznatků z hlubokého vrtání hliníkových slitin o různém obsahu křemíku. V závěru budou porovnány jednotlivé složky silových zatížení u obou obráběných materiálů.
This diploma thesis is focused on the issue of deep drilling of vulcanization molds from various aluminum alloys. The work will describe a brief description of machined materials and tools for deep drilling, including the production of the vulcanization mold itself. Based on experimental measurements, the analysis of data and knowledge gained from deep drilling of aluminum alloys with different silicon contents will be performed. In the end, the individual components of force loads for both machined materials will be compared
Description
Citation
KAŠKA, Z. Obrábění vulkanizačních forem z hliníkových slitin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výroba automobilových světel a technických svítidel
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jozef Kaiser, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Lysa (člen) RNDr. Marek Olivík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-15
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Čo je to tažnost ? zodpovězeno 2. Aký je rozdiel vŕtaných materiálov z hľadiska ich štruktúry a aký to má vplyv na obrábanie ? částečně zodpovězeno 3. Ako je možné zbaviť sa vznikajúceho nárastku na reznej hrane ? Zodpovězeno 4. Aká je trvanlivosť použitého vrtáku a koľko krát je možné ho prebrusovať ? Zodpovězeno 5. V chemickom zložení materiálu máte uvedené hmotnostné alebo objemové percentá ? Zodpovězeno Otázky členů komise byly částečně zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO