Technologie obrábění vybrané součásti sestavy vakuové vývěvy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Téma studie je zaměřeno na snížení výrobních časů při frézování hliníkové součásti vakuové vývěvy. Primárním cílem práce je experimentálně ověřit navržené řezné podmínky při frézování lopatek rotoru a poté vyhodnotit dle předem daných parametrů. Výstupem je snížení času obrábění s ohledem na náklady, nástroj a stroj.
The content of study is related to reducing the production times of milling of aluminum component of vacuum pump. The primary aim of the thesis is to experimentally verify the proposed cutting conditions when milling the rotor blades and then evaluate them according to predetermined parameters. The output is reducing machining time with respect to cost, tools and machine.
Description
Citation
LIŠKOVÁ, T. Technologie obrábění vybrané součásti sestavy vakuové vývěvy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Libor Beneš (místopředseda) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zbyněk Studený, Ph.D. (člen) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Materiál obrobku je ve všech případech stejný? Z jakého materiálu jsou vyrobeny obráběcí nástroje? zodpovězeno 2. Projevují se změny řezných podmínek na opotřebení nástroje? Byly splněny požadované parametry životnosti? zodpovězeno 3. Zabývala jste se mikrogeometrií nástroje? zodpovězeno 4. Řešila jste problematiku chlazení a odvodu třísek? Byla řešena problematika vibrací? zodpovězeno 5. Mají "schodky" nějaký vliv na funkci vývěvy? zodpovězeno 6. Čím je použitá slitina hliníku specifická? Jaké má chemické složení? zodpovězeno 7. Jakým způsobem jste měřila házení na nástroji? částečně zodpovězeno Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO