Hodnocení kvality svarů řetězů harvestorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V diplomové práci je zkoumán vliv nastavení parametrů svařování a postupu svařování na výslednou strukturu a pevnost svarového spoje řetězů harvestorů. V teoretické části je rozebrán problém svařitelnosti borových ocelí metodou 135 s možnostmi destruktivního či nedestruktivního zkoušení svarových spojů. V praktické části je tento problém rozebrán na konkrétním svařenci, řetězu harvestoru. Příčník s kostičkou jsou svařovány dvěma způsoby metodou 135, s následným posouzením provedení svarů. Výsledky hodnocení jsou odborně sepsány do návodky.
The diploma thesis examines the influence of setting welding parameters and welding process on the resulting structure and strength of the welded joint of harvester chains. The theoretical part discusses the problem of weldability of pine steels by using method “135” with the possibility of destructive or non-destructive testing of welded joints. In the practical part, this matter is examined on a specific weldment, the harvester chain. Cross member with a cube welded in two ways by method 135, followed by an assessment of the performance of welds. The results of the evaluation are written down in the manual.
Description
Citation
TEUER, T. Hodnocení kvality svarů řetězů harvestorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Ladislav Daněk, CSc. (předseda) prof. Ing. Jaroslav Purmenský, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Heinz Neumann, CSc. (člen) doc. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. (člen) Ing. Mgr. Hana Šebestová, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Kudělka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-15
Defence
Student představil komisi svoji diplomovou práci, její výstupy a závěry a zodpověděl otázky oponenta. Dále byly studentovi položeny následující dotazy: 1. Popište složení ocelí v DP dle značky ČSN EN ISO 10 027. (Položenou otázku student zodpověděl) 2. Je kostička na příčníku cementovaná a jak se po svaření příčníku svařenec tepelně zpracovává? (Položenou otázku student zodpověděl) 3. Jak je řešen předehřev před svařováním? (Položenou otázku student zodpověděl) 4. Jaké zkoušky svarů se u výrobku používají? (Položenou otázku student zodpověděl)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO