Vyhrnovač nehomogenních materiálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem diplomové práce je navrhnout hydraulicky ovládaný vyhrnovací blok pro nehomogenní materiály. Navržený vyhrnovač nehomogenního materiálu je uchycený na teleskopickém manipulátoru. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje přehled podobných strojních zařízení, popis teleskopického manipulátoru a přehled možných nehomogenních materiálů. Praktická část se zabývá konstrukčním návrhem vyhrnovacího bloku. Návrh obsahuje výběr a zdůvodnění zvolené koncepce, důležité technické výpočty, schéma hydraulického obvodu, pevnostní kontrolu a výrobní dokumentaci.
The aim of the master’s thesis is to design a hydraulically controlled dozer for nonhomogeneous materials. The proposed dozer of non-homogeneous materials is attached to a telehandler. The thesis is divided into a theoretical and practical part. In the theoretical part contains a summary of similar machinery, a description of a telehandler and a summary of possible non-homogeneous materials. The practical part deals with the structural design of the proposed dozer. The design includes selection and justification of the chosen concept, important technical calculations, a scheme of the hydraulic circuit, strength check calculations, and drawing documentation.
Description
Citation
SEKAVA, J. Vyhrnovač nehomogenních materiálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Heneš (člen) Ing. Jan Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Štoček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-13
Defence
Diplomant prezentoval svou závěrečnou práci a odpověděl na otázky vedoucího i oponenta. Dále odpovídal na dotazy členů zkušební komise: 1) Zatížení svislého čepu, konstrukční provedení křídla, zjednodušení předpokladů. částečně zodpovězeno 2) Valivý odpor pneumatiky. částečně zodpovězeno 3) Popište konstrukci přímočarého hydromotoru, šroubení a hadic včetně výrobců. částečně zodpovězeno 4) Možnosti zajištění filtrace v hydrauilckém obvodu. částečně zodpovězeno Diplomant svou závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO