Návrh větrání a chlazení v rodinném domě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na návrh větrání a chlazení rodinného domu. Představou autora bylo souhrnné zpracování teoretických podkladů i projektové dokumentace určené pro realizaci (instalaci) větrání i chlazení. Součástí práce je představení dispozice domu, teoretická rešerše současných možností chlazení a větrání rezidenčních budov. Dále obsahuje výpočet tepelné zátěže, dva návrhy chlazení a tři návrhy nuceného větrání, dimenzování vzduchovodů a porovnání finančních nákladů na nákup, montáž, provoz a případný servis navržených systémů.
The diploma thesis is focused on a ventilation and cooling design of a family house. Author’s idea was to make summary of theoretical information and project documentation for realization (installation) of the ventilation and cooling. Introduction of the house disposition, theoretical research of a current cooling and ventilation options in residential buildings are parts of this thesis. Next it contains thermal load calculation, two designs of a cooling and three designs of a forced ventilation, dimensioning of the pipelines and financial cost comparison of a purchase, assembly, working and service of a designed systems.
Description
Citation
BAREŠ, J. Návrh větrání a chlazení v rodinném domě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Technika prostředí
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Miroslav Jícha, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. (člen) prof. Ing. Jan Jedelský, Ph.D. (člen) Bc. Ing. Jan Fišer, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Patočka, Ph.D. (člen) Ing. Marian Formánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-15
Defence
Student prezentoval svojí DP práci. Byly přečteny posudky vedoucího a oponenta a položeny otázky oponenta. Student zodpověděl dotazy oponenta. V rozpravě k DP byly vzneseny následující připomínky a položeny studentovi tyto otázky: doc. Katolický vznesl připomínku k porovnání návratnosti navržených řešení, kdy bylo opomíjeno vytápění objektu. prof. Pavelek se dotázal na postupy výpočtů goniometrických funkcí a úhlových parametrů při stanovení tepelné zátěže. Doktor Formánek se dotázal na řešení odvodu kondenzátu z vnitřních jednotek a jak by se dal vyřešit? prof. Jedelský se zeptal na kritéria výběru navržených zařízení? Doktor Fišer se dotázal: "Proč byla volena výpočtová teplota 32 °C a zdali byla tato hodnota uvažována za konstantní v průběhu celého dne? " prof. Jedelský se zeptal jak bylo určeno místo pro umístění vnější jednotky chladicího systému multi-split. Student zodpověděl dotazy položené v rozpravě k DP.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO