Výroba rohové krytky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce předkládá návrh vstřikovací formy pro výrobu rohové krytky, která je určena k ochraně reproboxu proti mechanickému poškození. Byly zhodnoceny technologické možnosti výroby krytky, z dostupných technologií byla zvolena technologie vstřikování plastů. V první, teoretické části jsou nejdříve popsány plasty obecně a následuje studie technologie vstřikování. V praktické části je provedena volba vhodného materiálu pro zadanou součást a následuje kompletní návrh vstřikovací formy. Výsledná forma je dvojnásobná se studeným vtokovým systémem. V poslední části je návrh zhodnocen z technicko - ekonomického hlediska.
The project elaborated design of injection mould for production of corner cover, which serves to protect a reprobox from mechanical damage. The production possibilities were considered at the beginning. The injection molding technology was chosen from available technologies. The first part of the thesis is theoretic, plastics and injection molding are investigated. The choice of suitable polymer and the entire draft of mold is in the second part of thesis. The final mold is two-cavity with cold runner system. The technical and economic assessment of the proposal is carried out in the last part of thesis.
Description
Citation
HRDINA, V. Výroba rohové krytky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Dohnal, Ph.D. (člen) Ing. Barbora Kudláčová (člen) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-07-15
Defence
Student prezentoval komisi výstupy a závěry své práce a zodpověděl dotazy oponenta. Dále byly studentovi položeny následující otázky: 1. Jakou funkci má vyráběná součást z hlediska pevnostního a šlo by využít i jiného materiálu? (otázka byla zodpovězena) 2. Lze danou součást vyrábět i jinou metodou (v závislosti na vyráběné sérii)? (otázka byla částečně zodpovězena) 3. Šel by podle návrhu na výrobním výkrese vyrobit tvárník a tvárnice? (otázka byla zodpovězena) 4. Vysvětlete některé zakótované rozměry na výkresech (R 8,00). (otázka byla částečně zodpovězena) 5. Vysvětlete v práci uvedené závislosti vrubové houževnatosti na teplotě pro dané materiály (str. 37). (otázka byla zodpovězena) 6. Vysvětlete na výkrese předepsanou všeobecnou přesnost „fH“. (otázka nebyla zodpovězena)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO