Environmentální řízení podniku VÍNO NATURAL Domin & Kušický

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřená na environmentální řízení systému ve vybraný společnosti. Firma využívá HACCP jako jediný systém na řízení rizik a ochranu vůči nim. V analýze popíšu a zhodnotím ekonomické stránky společnosti. Závěrem práce je navrhnutí normy ISO 14001 pro vylepšeni současný situaci a odstranění nedostatků v daném podniku.
The bachelor thesis is focused on environmental management of the system in a selected company. The company uses HACCP as the only risk management and protection system. In the analysis I will describe and evaluate the economic side of the company. The conclusion of the thesis is to propose the ISO 14001 standard to improve the current situation and eliminate the shortcomings in the company.
Description
Citation
FEHÉR, T. Environmentální řízení podniku VÍNO NATURAL Domin & Kušický [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Bartošek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
otázky oponenta - zodpovězeno prof. Koráb: Byl jste se podívat na biovinařství někde v zahraničí? - zodpovězeno prof. Koráb: Říká vám něco biodynamické vinařství? - zodpovězeno prof. Koráb: Mapu vinařství v oblasti na Slovensku jste si opravdu dělal sám? - zodpovězeno doc. Putnová: U certifikace jste uvedl určitou sumu nákladů. To ale nejsou veškeré náklady. Máte představu, kolik ten proces certifikace bude stát? - zodpovězeno Ing. Ptáček: Mluvil jste o tom, že výsledky hospodaření nebyly moc příznivé. Uváděl jste vysoké náklady v oblasti investic. Když se pořizuje investice, tak ta pořizovací cena nevstupuje přímo do nákladů, ale vstoupí to jakým způsobem? - zodpovězeno Ing. Videcká: Jedná se o biovíno. Určitě mají někde potvrzené, že mají biovíno. Co se vyžaduje, aby tuto certifikaci obdrželi? - zodpovězeno Ing. Videcká: Říkal jste, že jste zkoumal i procesy. Do jaké hloubky? - zodpovězeno Ing. Bartošek: Jakým způsobem jste zjistil, že společnost má vysokou míru připravenosti na úspěšnou certifikaci ISO 14000? - zodpovězeno Ing. Bartošek: Máte tuto část zodpovězenu v analytické části vaší bakalářské práci? Jakým způsobem máte tvrzení o připravenosti podloženo? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO