Systém pro autonomní řízení modelu autíčka na závodní dráze

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a realizací vozidla pro závod autonomních modelů autíček s názvem NXP Cup. V práci je popsán celý proces od výběru platformy, přes návrh algoritmu, návrh a realizací desky plošných spojů pro systém detekce překážek, až po experimenty s pohybem.
This thesis deals with the design and implementation of a self-driving model race car that is intended to attend an NXP Cup race. The work describes the selection of the platform, design process of algorithm, design process of printed circuit board for obstacle detection system, and various experiments with motion control.
Description
Citation
STEINGART, V. Systém pro autonomní řízení modelu autíčka na závodní dráze [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové a vestavěné systémy
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Milan Češka, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Kekely, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student nedokázal vyvrátit všechny výtky oponenta. Komise shledala nedostatky práce natolik závažné, že se práci rozhodla hodnotit jako nevyhovující. V práci zejména chyběl detailnější popis implementace a výsledky experimentálního vyhodnocení.  Otázky u obhajoby: Jakým způsobem a s jakými výsledky probíhalo ověřování vlastností předloženého řešení? Jakým způsobem jste dospěl k nastavení parametrů / konstant realizovaného řídicího mechanismu, např. k hodnotě COMPUTE_POINT_CENTER či hodnotám v Tab. 8.1 na str. 32? Vyjádřete se ke schopnosti předloženého řešení konkurovat dosavadním řešením použitým v soutěži NXP Cup. Co detekují ultrazvukové senzory?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO