Ověřování parametrických vlastností nad záznamy běhů programů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom tejto práce je vytvorenie nástroja, ktorý dokáže na základe užívateľom definovaných vlastností overiť, či postupnosť udalostí v záznamoch behu programu, alebo v log súbore vyhovuje definovaným vlastnostiam. Na definíciu vlastností sú použité rozšírené regulárne výrazy. Nástroj vie overovať parametrické vlastnosti. Užívateľ môže definovat závislosti medzi parametrami udalostí. Vstupom výsledného nástroja je definícia vlastností a obmedzení nad parametrami. Výstupom je report o porušených vlastnostiach s uvedenými sekvienciami udalostí, ktoré chybu spôsobili.
The goal of this thesis is to implement a tool that based on user defined properties can verify sequences of events in the traces of the program, or the log file. Properties are defined in extended regular expressions. The tool is able to verify parametric properties. User can define relations between parameters of events. Input of this tool is the definition of properties and constraints of parameters. Output of the tool is the report of violated properties with its sequences of events that caused the error.
Description
Citation
MUTŇANSKÝ, F. Ověřování parametrických vlastností nad záznamy běhů programů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Vyjádřete se, zda a do jaké míry jste stavěl na implementaci původního nástroje logchecker nebo zda byl tento nástroj kompletně reimplementován. Z textu to není jasné. Inspiroval jste se při řešení existujícími nástroji, které jsou popsány v kapitole 3? Jak ovlivnil implementovaný garbage collector časovou a prostorovou složitost výsledného nástroje?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO